Ontheffing

Het ontheffingen stelsel
Op de Kagerplassen geldt, zoals op de meeste plassen, een snelvaarverbod. Dit betekend dat er op de plas niet sneller gevaren mag worden dan 12 km/u en op sommige plaatsen zelfs 6 km/u.

De Dieperpoel en het Norremeer en hun verbinding zijn echter door de Gemeente Teylingen aangewezen als snelvaargebied waar men, mits in bezit van een snelvaar ontheffing, mag snelvaren en waterskiën c.q. wakeboarden. Deze ontheffingen worden uitgeven door de Gemeente Teylingen. Er zijn voor particulieren ontheffingen beschikbaar.
Daarnaast zijn er ook nog bedrijfsontheffingen, deze worden door de Gemeente Teylingen afgegeven aan bedrijven die aan kunnen tonen dat zij deze ontheffing nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Denk hierbij aan waterskischolen, jachthavens die snelle boten verkopen, etc.

Tijden/dagen waarop snelvaren is toegestaan.
De tijden en dagen waarop snelvaren op het aangewezen gebied is toegestaan staan op de vergunning vermeld. Neem hier goed notie van om problemen te voorkomen.

De vaste seizoen ontheffing
De kosten van deze vaste ontheffing zijn voor 2017 gesteld op € 153,-. De mensen die geen jaar ontheffing willen, maar toch graag eens willen snelvaren of waterskiën, kunnen gebruik maken van de Dagontheffing.

De dagontheffing
Voor de mensen die niet in aanmerking komen voor de vaste ontheffing, of voor de mensen die deze te duur vinden voor de enkele keer dat zij snelvaren, is er de Dagontheffing. Deze kost € 15,–. Haalt u de dagontheffing af bij de balie van het contactcentrum van het gemeentekantoor in Sassenheim, dan betaalt u € 22,50.

De bedrijfsontheffing
Voor de bedrijven die de ontheffing nodig hebben voor het functioneren van hun bedrijf, zijn er ontheffingen beschikbaar. Deze worden niet door de SWV voorgedragen. Bedrijven die wel lid zijn van de SWV, krijgen wel alle info en hebben hiermee het voordeel lid te zijn van hun doelgroep.

Benodigde papieren
Zowel de Vaste- als de dagontheffing kan men online aanvragen via onze Website.
www.swv-kagerplas.nl.

1. Er staan 2 buttons op de op de homepage met de vaste en de dagontheffing
2. men vult daar zijn persoon, boot en SWV gegevens in.
3. Je kiest de betalingsvorm om de aanvraag af te ronden.
4. men krijgt via E-mail een bevestiging van aanvraag.
5. na controle krijgt men per E-mail bericht, dit is tevens je vergunning

Men blijft ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor een geldig vaarbewijs alsmede de juiste registratie papieren van de boot

Alle papieren dienen op dezelfde naam gesteld te worden.

Het is niet toegestaan om de boot met ontheffing zomaar uit te lenen aan derden. De eigenaar van de boot en ontheffing is ten alle tijden verantwoordelijk voor het vaargedrag en zal hier dus ook op aangesproken worden, ook als iemand anders de boot bestuurd.

Start steigers
Op onze steigers is een instructie aangebracht over het gebruik van de ontheffing en het snelvaargebied.
Lees deze zorgvuldig alvorens u deze gaat gebruiken voor watersport activiteiten.